S tebou volby nehrajeme, slyšel zřejmě Biden od jedné z nejbližších

Joe Biden od BarBus z Pixabay

Napětí v americké Demokratické straně zřejmě roste. Podle serveru CNN slyšel Biden, že nemá šanci porazit Donalda Trumpa, i od bývalé šéfky sněmovny Nancy Pelosiové. Podle některých článků je přitom právě ona tím, na koho by mohl dát.

„…Pelosiová v nedávném rozhovoru soukromě řekla prezidentovi Joe Bidenovi, že průzkumy ukazují, že prezident nemůže porazit Donalda Trumpa a že by mohl … zničit šance demokratů na vítězství ve Sněmovně reprezentantů v listopadu, pokud bude nadále usilovat o druhé funkční období,“ napsala CNN s odvolání na důvěrné zdroje. Podle nich Biden reagoval s tím, že má průzkumy ukazující, že vyhrát může. Právě Pelosiová se nedávno měla vyjdářit o obavách i v soukromém rozhovoru s Barackem Obamou.

Biden se také měl výrazně obořit na jednoho z demokratů, kongresmana Jasona Crowa poté, co mu řekl, že voliči mají obavy o jeho ráznost a sílu. Je vidět, že napětí roste. Odstartovalo po nepovedené debatě obou kandidátů na prezidenta, zesílilo poté, co si Biden spletl Vladimíra Putina s Volodymyrem Zelenským a Trumpa se svou viceprezidentkou. A zřejmě dál sílí poté, co Trump bez větší úhony přežil střelbu na svou osobu.

Jak ale napsala CNN, „…žádný ze zdrojů neuvedl, zda Pelosiová řekla Bidenovi v tomto rozhovoru, že se domnívá, že by prezident měl vypadnout ze závodu v roce 2024.“ Jen dříve prohlásila, že rozhodnutí je na něm.