Kongres For Gastro & Hotel 2022 již v září: Jaká je reálná tvář současného pohostinství?

Praha 15. září 2022 (PROTEXT) – Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na Kongresu For Gastro & Hotel 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA Expo Praha v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky Ford.

Stravovací a ubytovací služby procházejí největší zátěží za poslední roky. Stovky podniků už skončily a další krachy přijdou ještě letos na podzim. Jak se připravit na nejbližší období? To napoví aktuální data z trhu a tipy pro práci se zákazníky na internetu, které přinese odborný kongres, stěžejní bod doprovodného programu veletrhu For Gastro & Hotel.

Tématem letošního ročníku jsou „Rozdíloví hráči“. Těmi ve sportu nazýváme toho, kdo dokáže dát gól nebo jinak strhnout vývoj utkání a zvítězit v důležitém zápase. Rozdíloví hráči jsou lidé, kteří jsou schopni v daném okamžiku udělat pro vítězství něco více než ostatní. Podobně také v podnikání na tak konkurenčním trhu, jakým je gastronomie a hotelnictví, jsou někteří viditelně úspěšnější než jiní. Na kongresu se proto zaměříme na faktory, které oddělují úspěšné od průměrných. Na jaké zajímavosti se mohou účastníci události Kongres For Gastro & Hotel těšit?

Jaké kroky chystá Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v oblasti digitalizace správy cestovního ruchu a snižování administrativní zátěže podnikatelů i obcí, vysvětlí ve své úvodní přednášce „Digitalizace na MMR“ přímo náměstek ministra pro místní rozvoj Jan Fluxa. O perspektivách pro podnikatele na trhu ubytovacích a stravovacích služeb bude mluvit prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek.

Debata food blogerek i ochutnávky

O hlavních trendech v gastronomii podle dat z projektu Gastro Index bude hovořit Vladimír Sirotek z Dotykačky ve své přednášce „Gastro Index – vývoj české gastronomie a realita cenových změn“. Nastíní například, jaká je návštěvnost podniků napříč republikou, o kolik se v restauracích doopravdy zdražovalo, jaké jsou odlišnosti u jednotlivých gastro konceptů nebo jak nepřicházet o spropitné.

Udržet si stálé hosty, to je jedním z palčivých problémů v oboru. Jak o ně nepřicházet prozradí Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel ve své přednášce „Králové lokálu“. Ta se zaměří na lokální vyhledávání na internetu. Přednáška přinese praktické tipy na jednoduché, levné a zároveň velmi důležité kroky pro práci se zákazníky z okolí podniku na Googlu, Facebooku, Seznamu či Instagramu.

Na kongresu také zazní, jaké trendy v gastronomii vidí vlivné food blogerky Ivana Jindřichová (Cat & Cook), Kateřina Krebsová (kamvpraze.com), Kristína Nemčková (Made by Kristína) a Markéta Pavleje (Kitchenette), které se potkají v unikátní panelové debatě. Během kongresového dne proběhne také ukázka přípravy nového podzimního menu pro jídelní vozy ČD a návštěvníci ochutnají kvalitní pokrmy a nápoje partnerů kongresu.

Jak zjednodušit proces rezervací a ušetřit peníze zákazníkům i hotelům, o tom se zájemci budou moci poradit s odborníky společnosti Profitroom. Ti ukáží, že vynechání prostředníků při rezervování hotelu celý proces zlevňuje, a navíc na webu hotelu zákazník může mnohdy narazit na další služby, které jinde neinzeruje. Dozví se, že rezervace lze udělat i online pomocí rezervačních systémů, které na svých stránkách hotely využívají. Takovým je například i právě Profitroom. Zákazníkovi nabízí intuitivní prostředí, snadnou rezervaci i možnost online platby kartou.

Více informací na www.kongresforgastro.cz.

Kontakt:

Lucie Bártová

vedoucí PR oddělení ABF, a.s.

bartova@abf.cz