I pivo má uhlíkovou stopu. Green0meter.studio pomáhá českým pivovarům stát se uhlíkově neutrálními
Praha 19. července 2023 (PROTEXT) – Pivo je velmi oblíbeným nápojem nejen Čechů. Ale i tento osvěžující nápoj má svou uhlíkovou stopu. Green0meter.studio proto nabízí řešení pro české pivovary, aby se mohly stát uhlíkově neutrální, a to v souladu s mezinárodními standardy.
„Cílem našich služeb je pomoci českým pivovarům snížit své emise skleníkových plynů a stát se uhlíkově neutrálními. Věříme, že využití našich služeb pomůže českým pivovarům dosáhnout svých cílů udržitelnosti a zároveň přispěje k ochraně našeho životního prostředí,“ říká Karel Kotoun, ředitel Green0meter.studio.
Nová firma věří, že snižování emisí skleníkových plynů a podpora udržitelného pivovarnictví je klíčová pro ochranu našeho životního prostředí a budoucnosti naší planety.
Posouzení uhlíkové stopy pro pivovary
Pivovary tak po prozkoumání mohou svým zákazníkům nabídnout “udržitelné” pivo. V některých zemích, například ve Velké Británii, jsou již k dispozici štítky ukazující množství produkovaného oxidu uhličitého (CO2). V těchto zemích také existují uhlíkově neutrální piva, jako například Brewdog. Tento trend se postupně rozšiřuje do dalších zemí a Green0meter.studio umožňuje českým pivovarům tuto příležitost využít a stát se součástí tohoto trendu.
Green0meter.studio je inovativní firma zaměřující se na poskytování udržitelných služeb. Nabízí širokou škálu služeb pro české pivovary, včetně posouzení uhlíkové stopy, identifikace klíčových oblastí pro snižování emisí, výběr vhodných strategií pro snižování emisí a monitorování a ověřování úspěšnosti uhlíkové neutrality. Tyto služby jsou navrženy tak, aby splňovaly nejvyšší standardy udržitelnosti, jako je např. ISO 14067, ISO 14064 a GHG Protokol.
Firma také nabízí českým pivovarům nástroje a zdroje, aby mohli zlepšovat své procesy a snižovat své emise skleníkových plynů. Mezi tyto nástroje patří například technická zpráva Alkoholické nápoje – Vaření: Pivovarnictví udržitelně, která poskytuje přehled technologií a postupů pro udržitelné pivovarnictví.