Běžecké úsměvy hřály víc než počasí. Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

  

Praha 7. října 2024 (PROTEXT) – Ani sychravé podzimní počasí nepřipravilo o úsměv tři tisícovky běžců při pražském závodu ČEZ RunTour. Rychlá trať v malebném parku Ladronka přilákala v sobotu 5. října na start rodiny s dětmi, začátečníky, ale také české reprezentanty nebo tenistku Barboru Strýcovou. Další závod oblíbeného seriálu se uskuteční už 19. října na dostihovém závodišti v Pardubicích.

ČEZ RunTour Praha je nejen královským závodem tohoto seriálu, ale také jednou z největších událostí podzimní běžecké sezony! Potvrzuje to celkový počet účastníků, který opět přesáhl tři tisíce běžců, i zájem elitních atletů a dalších sportovních osobností.

„Máme radost z toho, že se běžci nenechali chladným počasím odradit a užili si krásnou, rychlou trať a bohatý doprovodný program v rozsáhlém zázemí,“ řekl ředitel závodu Marek Pirzkall z pořádající agentury VML. Po doběhu se účastníci mohli zahřát na masáži zdarma nebo třeba skvělým jídlem z Lidl menu. Zábavu našli v ČEZ Energy zóně, na stánku Puma nebo v dětském koutku s atrakcemi.

Na Ladronce se navzdory deštivému a chladnému počasí postavila na start například tenistka a olympijská medailistka Barbora Strýcová. „Dneska se mi obrovsky nechtělo. Počasí, nálada, únava… Ale když jsem se začala rozhýbávat, všechno se najednou změnilo. Nakonec se mi běželo fakt dobře,“ usmívala se v cíli semifinalistka Wimbledonu, která tak potvrdila heslo, že s ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET.

Závodní program otevřely dětské Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. S průběhem času se pak závodní distance prodlužovaly – Rodinný běh RUN 3 KM vyhráli Lukáš Bennour (9:20) a supertalentovaná Martina Chudová (10:59). Pro jedenáctiletou atletku z Prahy to bylo už páté letošní vítězství na této trati, kde úspěšně konkuruje dospělým běžkyním. Oblíbený PUMA RUN 5 KM ovládli reprezentant Jiří Homoláč (15:34) a známá ultramaratonkyně Kateřina Kašparová (17:47). Při závodu ČEZ RUN 10 KM byli nejrychlejší René Sasyn (31:02) a Hana Homolková (35:52).

Na nejdelší trati se konaly také ČEZ štafetové závody. Mezi školními týmy zvítězila sestava Gymnázia Jana Nerudy, která tak získala titul Záškoláci regionu a odměnu 30 tisíc korun pro svou školu od společnosti Lidl, partnera projektu.

Společnost Lidl připravila pro závodníky také další výzvu – měřený stometrový úsek na trati s názvem Lidl vyšťav se challenge! Protože společnost Lidl letos působí 21. rok v Česku, byl 21. nejrychlejší čas z této prémie v rámci každého závodu zařazen do slosování a vítěz odměněn kuchyňským robotem, další dva běžci pak získali hodnotné poukázky na nákup v Lidlu.

Běžet, kam nevidím

Na trati ovšem byly k vidění také jiné týmy – mladí fotbalisté Slavie Praha si ve spolupráci s Nadací Leontinka, která podporuje nevidomé, na vlastní nohy vyzkoušeli, o kolik těžší je běhání po ztrátě zraku. V týmu se rozlosovali do dvojic, ve kterých byl vždy jeden vodič a jeden „nevidomý“.

S Nadací Leontinka byly spojené také další dobročinné aktivity. Padesát korun z každého startovného totiž putovalo na konto této nadace, která už 19 let podporuje nevidomé.

Ve spolupráci s Leontinkou připravili pořadatelé také další dobročinnou aktivitu: do aplikace EPP – Pomáhej pohybem byl zařazen projekt na podporu čtyřletého Vítka, který má zrakovou i sluchovou vadu, těžkou mentální retardaci a potíže se samostatným pohybem. Za každý bod, který běžci v této mobilní aplikaci získali za své aktivity a přidělili ho tomuto projektu, pošle Nadace ČEZ Vítkovi finanční prostředky na intenzivní neurorehabilitační pobyt.

ČEZ RunTour má před sebou ještě dva závody: 19. října se poběží na dostihovém závodišti v Pardubicích a 2. listopadu se celý seriál uzavře u Brněnské přehrady. Chcete běžet také? Více informací o těchto závodech i přihlášky najdete na www.run-tour.cz.

O ČEZ RunTour

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

Více informací:

Marek Pirzkall – ředitel seriálu

email: marek.pirzkall@vml.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.