Cestu do Trojanovic komplikuje oprava mostu, část řidičů značení nerespektuje

Trojanovice 21. srpna 2023 (PROTEXT) – Velké starosti děla mnohým motoristům uzávěra silnice, kterou využívají například k cestám na Pustevny nebo do Rožnova pod Radhoštěm. V Trojanovicích je totiž kvůli opravě mostu silnice zcela uzavřena a řidiči musí využívat objízdné trasy. Mnozí ale zajíždějí do místních uliček, kde nemají co dělat.

Jiří Novotný (Naše Beskydy), starosta Trojanovic: “Opravujeme most, a to je vždycky složité. Zvláště, když ten most je na hlavní cestě, po které jezdí hodně lidí a propojuje města. My jsme předpokládali, že to bude velký problém a proto jsme chtěli i jiná opatření, ale Policie České republiky s nimi i nesouhlasila, tak jsme postupně ta opatření nějakým způsobem upravovali a zaváděli. Dneska bych řekl, že je situace daleko klidnější, ale stále někteří lidé nerespektují dopravní značení, nerespektují to, že tam lidé bydlí, že tam je jednosměrka a tady bych požádal všechny, aby respektovali značky, protože dochází ke kolizních situacím a nebo k situacím, které třeba vyvolávají nějaké nervové vypětí.“

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek SSMSK: „V současné době probíhá oprava mostního objektu na silnici III. třídy 4866-4 v obci Trojanovice za úplné uzávěry. Určitě to pocítili občané tohoto kraje, protože je to na spojnici k Pustevnám. Tím, že tam je úplná uzávěra, tak je objízdná trasa po silnici II. třídy přímo do Trojanovic a z Trojanovic směrem na Pustevny po silnici III. třídy. Úplná uzávěra je z důvodu, že most byl ve špatném stavu a musel se celý shodit. Staví se tam úplně nový most, bude jednopolový železobetonový a je tam i přispění obce Trojanovice, která tam financuje výstavbu nové cyklistické lávky, veřejné osvětlení a vyspravení břehů. Tato akce je od 24. července a bude pokračovat až do podzimních měsíců, měla by skončit v listopadu.”