Jágr, Gretzky a Petr Čech představili v Las Vegas nový projekt

Praha 4. července 2023 (PROTEXT) – Během velkolepé show v Las Vegas představily světové sportovní legendy první limitovanou edici value-note, pamětní list v podobě bankovky v rámci nového projektu TOP LEGENDS. První nebyla věnována nikomu menšímu než největší hokejové legendě všech dob – Waynu Gretzkymu.

Klíčovou roli při vzniku první value-note TOP LEGENDS sehrála česká hokejová legenda Jaromír Jágr. Krátce po uvedení paměťovky se svým vyobrazením, kterou uvedla na trh společnost České dukáty v loňském roce, se stal partnerem TOP LEGENDS a začal propojovat světové hokejové legendy s autory celého projektu.

„Value-note z dílny TOP LEGENDS pomáhá sdílet naše nadšení pro sport. A právě vysoká hodnota tohoto sběratelského předmětu adekvátně oceňuje vybrané legendy jednotlivých sportů. Okamžitě jsem se chtěl stát součástí a partnerem tohoto projektu a podílet se na spolupráci se svým dlouholetým kamarádem Wayne Gretzkym,“ vysvětluje svoji aktivní účast na TOP LEGENDS Jaromír Jágr, který sehrál klíčovou roli právě v získání Gretzkyho.

V TOP LEGENDS se pustili do projektu od počátku velkoryse, jak si celosvětové ambice žádají. Wayne Gretzky se tak zapojuje i do komunikační kampaně.

„Je pro mne ctí být první osobou, kterou si TOP LEGENDS pro tento projekt vybraly. Úspěch jsem nikdy nepovažoval za samozřejmost a byla to především moje vášeň pro hokej, která mi pomohla vypořádat se se všemi vzestupy i překonat pády mojí profesionální kariéry. Doufám, že i tato value-note bude inspirací pro další generace budoucích legend,“ uvádí Wayne Gretzky.

Každý rok po dobu sedmi let se fanoušci a sběratelé z celého světa mohou těšit na jednu value-note s největší postavou z různých sérií sportu, kultury a dalších oborů. Příští série bude věnována atletice a odstartuje tuto řadu s největší sprinterskou legendou všech dob, Usainem Boltem.

Česká stopa stojí nejen za vznikem myšlenky TOP LEGENDS, ale také za samotnou výrobou těchto value-notes. Té se ujala v nevyšší dostupné kvalitě a úrovni zabezpečení Státní tiskárna cenin, která tiskne i české bankovky.

Být u nového projektu jako první a začít sbírku value-note s The Great One lze na webových stránkách www.toplegends.com, kde budou postupem času přibývat i další zvučná jména světových legend. Přenos slavnostního večera i video s Waynem Gretzkym je ke zhlédnutí na YouTube kanále TOP LEGENDS.

České dukáty/TOP LEGENDS

TOP LEGENDS vznikla jako sesterská společnost Českých dukátů, která začala v roce 2016 vydávat zlaté dukátové a stříbrné medaile v nízkých a číslovaných nákladech a na špičkové umělecké a řemeslné úrovni. Společnost čerpá z odkazu a tradice československých svatováclavských dukátů z období první republiky. Kromě kompletní série Na paměť českých králů a královen se společnost České dukáty může pochlubit mimořádnými tematickými ražbami a tisky, kde se věnuje českým osobnostem. V roce 2021 vydala k desátému výročí úmrtí Václava Havla první paměťovku (ekvivalent value-note), v loňském roce druhou na počest Jaromíra Jágra, a záhy na to se začal psát příběh globální značky TOP LEGENDS. Jak medaile, tak paměťovky Českých dukátů mají za autory nejlepší české medailéry a návrháře. Zakladatelem firmy je Vladimír Olmr, majitel vývojově-výrobní firmy SOPO, která se již více než 27 let zabývá výrobou a vývojem dílů pro elektromotory.

Kontakt:

Adéla Hansen, Omnimedia

e-mail: a.hansen@omnimedia.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.