České fintechy představily inovativní řešení na konferenci Money20/20

Praha 14. června 2023 (PROTEXT) – Členové České fintech asociace se úspěšně prezentovali na prestižní mezinárodní konferenci Money20/20, která nedávno proběhla v Amsterdamu. Fintechové společnosti pod záštitou asociace měly velký úspěch a představili své inovativní řešení, které mění finanční odvětví.

Money20/20 je jednou z nejvýznamnějších konferencí, která spojuje přední odborníky z oblasti fintechu, bankovnictví a inovativních platebních řešení. Tato akce přitahuje značné množství významných aktérů z celého světa a poskytuje jedinečnou platformu pro sdílení znalostí a navazování obchodních kontaktů. Takto akce přitáhla i zástupce Českých fintechů.

Jedním z Českých zástupců je Dateio, společnost umožňující více než 600 obchodníkům oslovovat miliony zákazníků skrze personalizované nabídky v bankovních aplikacích. Produkty a služby Dateio mají základ v obohacování transakčních dat pomocí komplexních algoritmů a strojového učení. Takto obohacená platební data pomáhají celosvětově více než 30 bankám a fintechům zlepšovat zákaznickou zkušenost, edukovat klienty a ucelují obrázek datovým analytikům.

Jen loni Dateio expandovalo na 5 nových trhů, navázalo 15 nových partnerství s bankami a zdvojnásobilo tržby u obou svých produktů. Fintech také získal ocenění Deloitte technology FAST 50 CE i FT 1000 – nejrychleji rostoucí společnosti Evropy 2021.

“Money 20/20 je pro nás každoročně klíčovou událostí. Je to nejlepší konference v Evropě, která nám dává příležitost navázat kontakt s globální fintech komunitou a být její součástí. Podpora České fintech asociace nám umožnila mít na konferenci stánek, což výrazně posílilo prezentaci naší značky a mělo pozitivní obchodní dopad.” Ivan Dovica, Co-founder a COO Dateio

Další společností je Wultra, která nabízí moderní ověřování pro finanční aplikace.

Slouží jako strážce digitálních financí tím, že poskytuje snadno nasaditelnou autentizaci, která pomáhá bankám a fintech společnostem snadno zabezpečit jejich digitální aplikace. Řešení s otevřeným zdrojovým kódem, která jsou vhodná pro vývojáře, se nasazují v řádu týdnů, nikoli měsíců. Wultra je na 100 % v souladu s legislativou PSD2 a splňuje požadavky na silné ověření klienta (SCA) i dynamické propojení.

Wultra: “Díky účasti na konferenci Money20/20 jsme měli příležitost prezentovat naši společnost spolu s ostatními leadery z oboru bankovnictví a finančních technologií. Současně jsme získali celou řadu skvělých kontaktů na potenciální obchodní partnery.”

Českou fintech asociaci těší velikost delegace, která se rozrostla na zástupce nejen vystupujících firem jako je Dateio, Wultra nebo České firmy Threatmark nebo finshape, ale také na delegaci, která konferenci navštívila jako jsou zástupci členů Direct Fidoo, Deloitte, Lemonero, Comgate, Twisto nebo magazínu Fintree.cz

“Česká fintech asociace je hrdá na své členy, kteří se úspěšně prezentovali na konferenci Money20/20. Jejich účast na této významné události potvrzuje sílu a inovativnost českého fintechového ekosystému.” Ondřej Machač, výkonný manažer České fintech asociace.