Mezinárodní síť Eurotranspharma pokračuje v expanzi a posiluje svou přítomnost ve východní Evropě

Paříž 25. dubna 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Eurotranspharma, evropský specialista na přepravu poslední míle pro farmaceutické produkty, oznamuje rozšíření svých aktivit ve východní Evropě prostřednictvím akvizice společnosti Alex International Transport, která je leaderem v oblasti přepravy léčiv poslední míle v Rumunsku. Tato společnost, založená v roce 1994, distribuuje produkty pro zdravotnictví po celém Rumunsku i na mezinárodní úrovni.

Po České republice a Slovensku v roce 2021 a Španělsku v roce 2022 tak Eurotranspharma opět rozšiřuje svoji přítomnost na strategickém a rychle rostoucím trhu. Při této příležitosti se společnost „Alex International Transport“ přejmenuje na „Eurotranspharma Romania“, aby se začlenila do stávající sítě.

Díky jedinečné síti v Rumunsku, která se skládá z 35 míst s certifikací GDP a více než 150 zaměstnanců, nabízí společnost Alex International Transport přístup k distribuční síti na poslední míli v Rumunsku, která je v souladu se správnou distribuční praxí a kritérii kvality svých zákazníků.

Generální ředitel společnosti Eurotranspharma Benoît Latteur sděluje: „Touto akvizicí pokračujeme v rozvoji naší nabídky přepravních služeb v Evropě. Jedná se o rychle se rozvíjející trh se stále náročnějšími požadavky na dodávky farmaceutických výrobků. Rozsah naší sítě je klíčový pro to, abychom byli schopni uspokojit rostoucí poptávku. Mám plnou důvěru v Alexandrua a jeho týmy, které nás budou provázet v této nové fázi rozvoje naší sítě“.

Zakladatel a generální ředitel společnosti Alex International Transport Alexandru Constantinescu řekl: „Již 30 let rozvíjíme síť s odbornými znalostmi, přidanou hodnotou a inovační kapacitou, která je v Rumunsku jedinečná. Jsem rád, že naše společnost učinila krok vpřed tím, že se stala součástí perspektivního evropského projektu, který je zárukou našeho dalšího rozvoje. Kromě toho, že jsme získali přístup k síti odborníků a k inovativním nástrojům společnosti Eurotranspharma, bude pro náš růst velkým přínosem i spolupráce s kolegy z ostatních evropských zemí. Velmi se na to těším.“

O společnosti Alex International srl

Alex International se specializuje na distribuci zboží v řízeném teplotním režimu, co se týká přepravy poslední míle a mezinárodní přepravy. Společnost disponuje sítí 35 logistických středisek, která splňují požadavky Rumunské agentury pro léčivé přípravky a evropské Správné distribuční praxe. Odbavuje více než 4 miliony zásilek v rámci přepravy poslední míle, 200.000 palet v mezinárodní přepravě a má více než 150 zaměstnanců.

O společnosti Eurotranspharma

Eurotranspharma je přední evropská přepravní společnost, která se plně věnuje přepravě výrobků pro zdravotnictví. V přísném souladu se správnou distribuční praxí (GDP) distribuuje Eurotranspharma farmaceutické výrobky při kontrolovaných teplotách (2-8 °C / 15-25 °C). Díky komplexním IT řešením zajišťuje Eurotranspharma distribuci poslední míle prostřednictvím jedinečné sítě v Evropě a kontrolní věže umožňující kompletní sledovatelnost v celém distribučním řetězci. Společnost působí na evropském trhu prostřednictvím 48 přepravních středisek, 6 logistických uzlů, 1200 zaměstnanců, 9 zemí. Kromě vlastní sítě je Eurotranspharma zakládajícím členem první kooperativní sítě zaměřené na přepravu výrobků pro zdravotnictví, Skandi Network, která denně propojuje 26 evropských zemí.

Kontakt pro média:

walden_fr@teamlewis.com

Fotografie
https://mma.prnewswire.com/media/2062512/Eurotranspharma_Europe.jpg

Logo
https://mma.prnewswire.com/media/2062511/4003769/Eurotranspharma_Logo.jpg

Kontakt pro média:

romain.michaud@teamlewis.com, +33 6 17 98 29 88