Kýlní centrum pomůže stovkám pacientů ročně

Praha 20. března 2023 (PROTEXT) – Klinické centrum ISCARE rozšiřuje lékařské kapacity a otevírá v rámci jednodenní chirurgie Kýlní centrum. V moderně vybaveném zázemí se lékaři zaměří na všechny typy kýl. Použití nejmodernějších lékařských postupů a laparoskopických chirurgických metod garantuje rychlou rekonvalescenci a návrat do normálního života. Kýlní centrum tak může pomoci několik stovkám pacientů s kýlou ročně. V Centru jednodenní chirurgie pak mohou pacienti řešit například problémy se žlučníkem, slepým střevem nebo hemoroidy.

Smyslem Kýlního centra je poskytnout komplexní péči pacientům se všemi druhy kýl břišní stěny. Pacienti se zde dostávají do péče zkušených odborníků s mnohaletou praxí, klinika také disponuje tím nejmodernějším vybavením. U kýl jsou lékaři díky tomu schopni většinou zajistit krátkou rekonvalescenci s rychlým návratem do pracovního a sportovního života. Například po laparoskopické operaci tříselné kýly, u které se využije speciální samofixační síťka, je možná běžná aktivita již od druhého dne a plné sportovní zatížení dokonce už po 14 dnech po operaci. Pacienti navíc nemusí na termín operací dlouze čekat.

Kýlní centrum ISCARE se specializuje na diagnostiku a operační léčbu všech typů kýl – tříselné, sportovní, pupeční. V centru je vše řešeno individuálně v souladu s aktuálním zdravotním stavem pacienta. Operace kýly jsou prováděny v režimu jednodenní chirurgie, ve 2/3 případů se jedná o laparoskopický zákrok bez nutnosti následné dlouhodobé hospitalizace. Při operacích kýl jsou využívány nejmodernější samofixační, částečně vstřebatelné síťky, které zaručují dobré hojení a rychlou rekonvalescenci. Pacienti jsou pak dále sledováni, aby se zabránilo případnému návratu obtíží, zajištěna jim je kompletní péče.

Centrum jednodenní chirurgie dále nabízí řešení problémů se žlučníkem, kdy dojde při laparoskopickém zákroku k jeho úplnému odstranění. Žlučníkové obtíže jsou v naprosté většině případů spojeny s přítomností žlučníkových kamenů. Na klinice se ovšem neprovádí akutní odstranění žlučníku. Dále je na klinice možné podstoupit i tzv. appendektomii, lidově „odstranění slepého střeva“ v případě, že se jedná o potvrzený chronický zánět červovitého přívěsku slepého střeva. Klinika ani v tomto případě neprovádí odstranění kvůli akutnímu zánětu. Vedle kýlního centra je hlavní dominantou Centra jednodenní chirurgie proktologie, která se zabývá onemocněními, poruchami funkčnosti, zraněními a dalšími problémy spojenými s?konečníkem. Léčí se zde např. hemoroidy, anální fisury, perianální píštěle a další obtíže.

O CENTRU JEDNODENNÍ CHIRURGIE

Centrum jednodenní chirurgie ISCARE (CJCH) využívá nejmodernější lékařské metody a vybavení na špičkové úrovni. Chirurgické zákroky se operují převážně laparoskopicky, v režimu jednodenní chirurgie, což nevyžaduje následnou dlouhodobou hospitalizaci pacienta. Zdravotní problém se indikuje v ambulanci, následně se naplánuje zákrok, pacient v CJCH absolvuje předoperační vyšetření a poté zákrok s následnou jednodenní hospitalizací na lůžkovém oddělení. „Centrum jednodenní chirurgie ISCARE je prvním pracovištěm propojujícím výhody univerzitního a privátního chirurgického oddělení. Proto nabízí vysokou odbornost ošetřujícího personálu a současně vlídné, přátelské a moderní prostředí pro poskytování individuální chirurgické péče o každého pacienta,“ říká jeho vedoucí lékař MUDr. Richard Hovadík. Více informací najdete na https://www.iscare.cz/chirurgie.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.