MTN a Huawei podepsaly memorandum o porozumění o zlepšení digitálního začleňování a udržitelného rozvoje v Africe

Barcelona (Španělsko) 4. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnosti MTN Group a Huawei podepsaly 27. února na veletrhu MWC Barcelona 2023 memorandum o porozumění s cílem posílit strategickou spolupráci v oblasti environmentálních, sociálních a správních otázek (ESG).

Memorandum, které bylo podepsáno konkrétně na summitu obou stran v rámci veletrhu MWC Barcelona, je v souladu s obchodní strategií společnosti MTN Ambition 2025 a strategií společnosti Huawei v oblasti udržitelného rozvoje (Corporate Sustainability Development, CSD), včetně její iniciativy TECH4ALL .

„Špičková digitálních řešení pro pokrok Afriky lze uskutečnit pouze silou partnerství,“ uvedl ředitel pro udržitelnost a korporátní záležitosti skupiny MTN Nompilo Morafo. „Ve spolupráci se společnostmi, jako je Huawei, můžeme spojit naše technologie a odborné znalosti, abychom zajistili lepší přístup k připojení, digitálním dovednostem a ekologičtějším a udržitelnějším řešením, které budou přínosem pro všechny.“

„Věříme, že digitální technologie se stanou důležitou hybnou silou sociálního rozvoje a učiní svět inkluzivnějším a udržitelnějším místem,“ dodal předseda dozorčí rady společnosti Huawei Guo Ping.

V oblasti vzdělávání v digitálních dovednostech funguje například projekt Huawei DigiTruck, který nabízí bezplatné kurzy pro ty nejpotřebnější skupiny včetně obyvatel venkovských komunit, starších lidí, nezaměstnané mládeže či dívek a žen. DigiTruck, který vznikl úpravou použitého přepravního kontejneru upevněného na nákladní automobil, je pojízdná učebna na solární pohon vybavená notebooky, chytrými telefony a 4G připojením.

Dalším projektem pro zvyšování digitálních dovedností je Huawei ICT Academy, která vzdělává vysokoškolské studenty v dovednostech z oblasti IKT, jako např. využívání technologie 5G, cloud computingu a umělé inteligence. Aktuálně je v provozu 1 900 Huawei ICT akademií ve 110 zemích, kterými ročně projde přibližně 150 000 studentů.

MTN’s Skills Academy, Akademie dovedností MTN, usiluje o posílení vztahu mezi vzděláváním v oblasti digitálních dovedností a požadavky trhu práce, z čehož mohou profitovat jak výrobci, tak spotřebitelé a inovátoři v oblasti digitálních technologií. Cílem partnerství se společností Huawei je posílit aktivity směřující k ještě většímu počtu venkovských a odlehlých komunit a rozšířit nabídku dostupných školení v oblasti digitálních dovedností.

Vzhledem k tomu, že značná část africké populace žije ve venkovských oblastech, se skupina MTN zavázala rozšířit svou síť do komunit s nedostatečnými službami, přičemž si stanovila cíl do roku 2025 dosáhnout 95% pokrytí venkovských oblastí širokopásmovým připojením. Partnerství se společností Huawei jí pomáhá se k tomuto cíli přiblížit. Společnost hodlá také rozšířit počet svých spoluprací a modelů partnerství.

Společnosti MTN a Huawei spolupracují na zavádění systému RuralStar, cenově dostupného řešení připojení pro poskytování přístupu k internetu vzdáleným a venkovským komunitám. Toto řešení překonává tradiční překážky, kvůli nimž je síťové připojení v podobných podmínkách pro operátory neperspektivní. Po dokončení prvního ověřování konceptu RuralStar, které proběhlo v roce 2017 v Ghaně, bude partnerská spolupráce dále rozšířena.

V oblasti snižování emisí uhlíku podpoří společnost Huawei závazek skupiny MTN minimalizovat svůj dopad na planetu a dosáhnout do roku 2040 nulových hodnot emisí. Oba partneři budou pracovat na dekarbonizaci telekomunikační infrastruktury operátora, která zahrnuje stanoviště rádiové přístupové sítě (Radio Access Network, RAN), dopravní sítě, úložiště a datová centra. Završení dekarbonizace sítě bude dosaženo prostřednictvím kombinace energeticky účinných technologií a aplikace inovativních ekologických řešení.

O iniciativě Huawei TECH4ALL

TECH4ALL je dlouhodobá iniciativa a akční plán společnosti Huawei v oblasti digitálního začleňování. Projekt TECH4ALL je založen na inovativních technologiích a partnerstvích a jeho cílem je podpořit začlenění a udržitelnost v digitálním světě.

Více informací naleznete na webových stránkách iniciativy Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na Twitteru:

https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL

O skupině MTN

Skupina MTN, která byla založena v roce 1994, je předním operátorem na rozvíjejících se trzích s jasnou vizí stát v čele zpřístupnění nového a neohroženého digitálního světa našim zákazníkům. Inspiruje nás přesvědčení, že z výhod moderního propojeného života by se měli těšit všichni. Skupina MTN je kótována na jihoafrické burze cenných papírů JSE pod kódem akcií „MTN“. Naší strategií je Ambice 2025: Špičková digitální řešení pro pokrok Afriky.

Foto
https://mma.prnewswire.com/media/2013087/MTN_Group_Huawei_ESG_MoU_Signing_Ceremony.jpg

KONTAKT: Tisková kancelář skupiny MTN | MTNGroup.PressOffice@mtn.com