Mediální olympiáda prověří mediální gramotnost studentů středních škol

Ostrava 11. ledna 2023 (PROTEXT) – Moravskoslezská vědecká knihovna (MSVK) v Ostravě chystá pilotní ročník Mediální olympiády – soutěže, jejímž cílem je propagovat důležitost výuky mediální gramotnosti na školách. Akci zaštiťuje Helena Langšádlová, ministryně pro vědu, výzkum a inovace, a Luděk Niedermayer, poslanec Evropského parlamentu.

První ročník bude zaměřený jen na studenty z Moravskoslezského kraje, následující roky už se budou moct zúčastnit středoškoláci z celé ČR. „Chceme si vyzkoušet, jak na takovou akci budou studenti reagovat, a kraj, ve kterém dlouhodobě působíme, je pro to ideálním hřištěm,“ říká Pavlína Tassanyi, vedoucí oddělení vzdělávání Moravskoslezské vědecké knihovny.

Registrovat se můžou tříčlenné týmy, které se utkají ve dvou kolech: z prvního online, které bude čistě vědomostní, se pět nejlepších kvalifikuje do finále, kde budou mít kromě praktičtějšího testu za úkol odprezentovat předem připravené video na zadané téma.

Ta nejlepší družstva získají kromě věcných cen možnost zúčastnit se různorodých exkurzí, výherci se navíc podívají do Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Termíny a další informace

www.medialniolympiada.cz

Registrace týmů: do 20. ledna 2023

1. kolo: 25. ledna 2023 (online)

2. kolo: 29. března 2023 (osobně v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě)

kontakt: medialniolympiada@msvk.cz