Jak se připravit na svou první airsoftovou střílečku?

Pokud plánujete vyrazit na svou první airsoftovou střílečku, určitě vás zajímá, jaké vybavení budete potřebovat. Airsoft je sport, který však vyžaduje správné vybavení a o mnoha potřebných doplňcích jistě uslyšíte od zkušenějších hráčů. Pravdou je, že pro začátek je nemusíte kupovat všechny najednou. Vše, co potřebujete, je airsoftová zbraň, střelivo a ochranné brýle, a co dalšího ještě budete potřebovat, si už pak určíte podle vlastních potřeb a preferencí. Čím více budete rozvíjet svou vášeň, tím lépe budete objevovat svou vlastní sadu nezbytných doplňků, ale nyní se zaměříme na to nejzákladnější airsoftové vybavení.

Vybíráme základní vybavení

V airsoftu je nejdůležitější replika střelné zbraně, se kterou si budeme moci rekreačně zastřílet jak na naší zahradě, stejně jako se zúčastnit organizovaných airsoftových akcí. Repliky, např. pušky a airsoft kulomety, vypadají velmi realisticky, ale nefungují jako střelná zbraň, takže nevyžadují žádná povolení. Airsoftovou zbraň si může snadno pořídit každý, vybírat můžete z plynových, elektrických nebo manuálních modelů. Pružinové repliky se vyznačují nejjednodušší konstrukcí a proto jsou také nejlevnější. Zároveň jsou také nejméně funkční, protože se musí při každém výstřelu znovu nabíjet. Plynové zbraně patří mezi vybavení, které volí zkušenější hráči a těm, kteří teprve začínají – doporučujeme elektrickou zbraň. Snadno se používá a dává vám mnoho možností na bojišti, a pokud zvolíte repliku útočné pušky, bude také nejuniverzálnější. Budete k ní potřebovat kvalitní nabíječku a baterii.

Dalším důležitým prvkem jsou kuličky ráže 6 mm – airsoftové střelivo, které se dá zakoupit v několika různých typech. Vybírat můžete z plastových kuliček a čím dál oblíbenější jsou kuličky biologicky rozložitelné. Mohou se lišit gramáží, ale pro začátek doporučujeme kuličky vážící 0,25g – to je nejuniverzálnější řešení. Vždy se vyplatí vybírat kvalitnější kuličky, které se vyznačují velmi precizním zpracováním. Jsou dokonale hladké a dobře vyvážené, takže mnohem lépe spolupracují se zbraní a umožňují přesnější střely.

Vybíráme další airsoftové doplňky

Airsoft je bezpečný sport, ale pro každý případ je nutností si při přestřelkách chránit oči.  K tomu se používají speciální brýle, jejichž účinnost je potvrzena příslušnými testy. Tím výčet povinného airsoftového vybavení končí. O koupi obalu na zbraň můžete ještě popřemýšlet, protože už od začátku se vyplatí mít airsoftovou zbraň v čem přepravovat a skladovat. Velmi užitečné jsou také speciální střelecké rukavice, které poskytují pevný úchop během dlouhých hodin přestřelek. Všechny tyto doplňky je nejlepší nakupovat v internetových obchodech, jako je Gunfire.com, které se specializují na prodej airsoftových zbraní a taktického vybavení. Najdete tam veškeré potřebné vybavení a především velký výběr produktů pro každou kapsu.