Užijte si promoci naplno a oslavte ukončení dlouholetého studia!

Studium na vysoké škole je vždy velmi náročné. Jakmile se začne blížit jeho konec, máte se na co těšit. Promoce patří mezi nejdůležitější dny v životě. Jak se na tento jedinečný den připravit? Pozvat byste měli své nejbližší, se kterými chcete tento den sdílet. Co si na promoci obléknout a čemu se raději vyhnout? Poradíme vám.

Co je promoce?

Promoce je jednoduše slavnostní obřad, které se koná vždy při ukončení vysokoškolského studia. Na této akci se absolventům dostane nejen pocty a potěšení z ukončení studia, ale také získají vysokoškolský diplom. To je pro každého studenta obrovský moment, který si chce užít s rodinou, partnerem a nejbližšími přáteli.

Pro absolventy můžete pořídit drobný prezent podle toho, co studovali. Pro studenty medicíny budou krásným darem laboratorní pláště. Pro absolventy humanitních oborů bude jistě nádherným darem kniha nebo kvalitní pero. Zvolte malý prezent pro absolventa podle toho, co dostudoval. Bude to pro něj nádherná tečka na konci studia, kterou získá společně s diplomem.

Ukončení studia byste si měli naplno užít

Na promoci byste neměli zapomínat pro absolventa také květiny, které jsou typickým dárkem. Ještě předtím ale musí absolvent odevzdat závěrečnou práci a splnit veškeré zkoušky. Vypracování rigorózní práce i dalších typů prací je náročné. Naštěstí vám s tím mohou odborníci pomoci a usnadnit vám práci. Díky tomu si promoci užijete ještě více.

Co si vzít na sebe na promoci?

Slavnostní den si zaslouží také slavnostní oděv. Měli by se podle toho obléknout nejen absolventi, ale také jejich hosté. Pro muže je nejlepší tmavý oblek se světlou košilí a kravatou. Nejlepší bude, když zvolíte jednobarevnou kravatu. Obuv je stejně důležitá jako oblek samotný. Na tenisky zapomeňte, protože nutností jsou společenské boty a vhodné ponožky.

Ženy budou mít jistě s oblékáním trochu větší problémy. Ideální jsou společenské šaty nebo kostýmek. Tmavší barvy a sukně alespoň ke kolenům by měla být samozřejmostí. Obuv by měla být uzavřená a barevně sladěná ke zbytku outfitu. Punčochy si nezapomeňte, protože bez nich budete vypadat nepatřičně. Briliantové šperky nádherně doplní váš vzhled. A budete působit velmi elegantně. Nezapomínejte na:

středně dlouhé až dlouhé šaty,
tmavé a střízlivé barvy,
uzavřené boty na podpatku,
vhodné šperky.

Čemu se při oblékání vyhýbat?

Na tuto společenskou událost se můžete obléknout nevhodně. Zapomeňte na barevné a svítící laky na nehty nebo výrazné šperky. Oblečení s potiskem byste měli nechat doma. Jestli ho budete volit, buďte velmi opatrní. Vždy dbejte na upravené vlasy a čisté oděvy bez jediné skvrnky. Vhodné oblečení vám zajistí, že si všichni slavnost užijí mnohem více. Kromě darů a vhodného oblečení na promoci nezapomeňte dobrou náladu a po oslavě pozvěte absolventa na dobré jídlo!