Oblékněte svůj nábytek do nového a získáte zcela nové kousky!

Po nějaké době se nám nábytek často omrzí, změní se vám vkus nebo ho zničí děti. V každém případě je příjemné nábytek jednou za pár obnovit. To ale vůbec neznamená, že si musíte kupovat nový. Existuje mnoho způsobů, jak osvěžit starý nábytek a získat nový vzhled pro celý interiér. Navíc vás to může stát jen pár korun.

3 základní kroky pro renovaci nábytku

V případě dřevěného nábytku se musíte na renovaci dobře připravit. Potřebovat budete brusné papíry, ocelovou vlnu, drátěné kartáče, speciální tmely na dřevo, nový nátěr a lak. Při výběru vždy zvolte výrobce ISO kvality. To znamená, že získáte produkty nejvyšší kvality a nebudete se muset obávat, že se nátěr nebo lak budou loupat. Při renovaci nábytku vás čeká:

odstranění starého laku a nátěru,
oprava prasklin a nerovností,
malování novým nátěrem a lakem.

Nátěr je nejjednodušší změnou

První změnou, která vás při renovaci nábytku napadne, je zaručeně změna barvy. Strhnout starý nátěr na nahradit ho novým je nejjednodušší možností, jak nábytek oživit. Navíc vás to vyjde poměrně levně. Moderní vzhled vám zajistí bílá a její odstíny. Zkusit ale můžete také modrou barvu, která bude působit velmi jemně a trochu netradičně.

Vyhýbejte se při natírání černé barvě. Byla sice velmi populární, ale její největší sláva je pryč. Záleží ale samozřejmě na tom, do jakého stylu stylizujete svůj domov. Máte-li nějaké zkušenosti s malováním, můžete se pustit i do náročnějšího projektu.

Vícebarevný nábytek můžete vypadat velmi moderně i elegantně. Záleží na tom, jak se vám to podaří a jaké barvy zvolíte.

Vsaďte na původní vzhled nebo zajímavé tapety

Máte doma staré křeslo nebo komodu po babičce? Využijte naplno tohoto jedinečného kusu nábytku naplno. Autentický vzhled tohoto nábytku bude jedinečný a u nikoho jiného ho nenajdete. Na trhu najdete produkty, které strhnou původní nátěr. Nezapomeňte nábytek dobře spravit, namořit a znovu nalakovat. Díky tomu získáte jedinečný kus nábytku, který bude jediný na světě.

Tapety jsou další možností, kterou můžete vyzkoušet. Nejsou drahé a můžete si s nimi vyhrát. Nezapomínejte ani na nábytkové kování, které může změnit vzhled nábytku. Úchytky a kování na panty může být stejně jedinečné jako zbytek nábytku. Máte-li doma kusy z masivu, které chcete obnovit, můžete vyzkoušet také patinu. Odstraňte původní nátěr a nahraďte ho patinovací barvou. Potom vytvořte odřená místa pomocí brusné hubičky.

Vyhazovat nemusíte ani čalouněný nábytek

Křesla a pohovky můžete renovovat stejně dobře jako ostatní nábytek. Možná s tím ale budete potřebovat malou pomoc. Potahové látky najdete v nejrůznějším provedení a zaručeně si vyberete novou barvu a motiv, na který se budete rádi dívat. Při čalounění můžete postupovat podle návodů nebo se spolehnout na odborníka, který vám s tím zaručeně pomůže.