Rohlík přichází do jižních Čech a v lokalitě od 1. listopadu otevírá 8 Rohlik Pointů, dalších 6 je v plánu. Již nyní je tak Rohlík nově dostupný pro více než čtvrt milionu potenciálních zákazníků.

České Budějovice 2. listopadu 2022 (PROTEXT) – Tisíce* potenciálních zákazníků z jižních Čech v minulosti kontaktovaly Rohlík.cz s přáním mít možnost v jejich kraji nakupovat bez front a z pohodlí domova. Na základě analýzy jejich lokalit tak Rohlík umístil 8 nových Rohlik Pointů, které se nachází v Táboře, Soběslavi, Českých Budějovicích (2×), Vodňanech, Písku (2×) a Čimelicích. Dalších 6 se v následujících měsících otevře v Jindřichově Hradci, Třeboni a Strakonicích. Kdokoliv si tak může na Rohlik.cz objednat z více než 21.000 položek z řad exkluzivních, farmářských či konvenčních potravin, nápojů, drogerie či lékárny včetně výrobků se zastropovanou cenou. Rohlík zaváží nákupy do Rohlik Pointů zdarma. Stačí si je jednoduše vyzvednout, třeba cestou z práce.

Rohlík vyslyšel přání zákazníků v jižních Čechách

Společnost zavádí svou službu na různá místa po celé ČR a logickým rozšířením je jih Čech, kde zaznamenává dlouhodobě poptávku od potenciálních zákazníků. Olin Novák, generální ředitel Rohlik.cz, k tomu říká: „Nakupování na Rohlik.cz se těší velké oblibě a již nějakou dobu jsem zákazníkům sliboval, že naše služby na jih Čech určitě rozšíříme. To je zásadní zejména nyní, kdy Rohlík jako jediný na trhu zastropoval ceny základních potravin. Otevřením Rohlik Pointů v Českých Budějovicích a okolí tak mohou další tisíce zákazníků využít této nabídky, kterou jsme slíbili držet minimálně do Velikonoc. Zároveň tak našimi službami již pokrýváme všechna velká města ČR, což je pro nás výrazný milník.“

Služba Rohlíku dostupná po celé ČR

Rohlik.cz svým zákazníkům aktuálně nabízí vlastní síť Rohlik Pointů ve dvou typech. Prvním jsou indoor Rohlik Pointy, které jsou převážně instalované v office parcích, obchodních domech a firmách. Těchto typů má společnost po Praze a Brně rozmístěno aktuálně 35. Druhým typem jsou outdoorové Rohlik Pointy, které jsou umístěny převážně v lokalitách, kde není poskytována služba doručení domů kurýrem. Doručení do Rohlik Pointu je zdarma. Olin Novák k tomu dodává: „Rohlik Pointy nám umožňují oslovit široké spektrum zákazníků, kteří nejsou v naší závozové oblasti. Dokážeme jim tak poskytnout i určitou flexibilitu ve vyzvednutí nákupu. Nemusí čekat [1] doma na nákup a mohou si ho vyzvednou, kdy potřebují. Třeba po cestě domů z práce nebo na chatu. Rohlik Pointy nám také umožňují vstoupit do oblastí, kam zatím nedoručují naši kurýři až ke dveřím zákazníka.“

Rohlik Pointy jednoznačně šetří společnosti pracovní sílu i životní prostředí. Doručit několik zásilek najednou na jedno místo v dopředu stanovených časových slotech je několikanásobně výhodnější a udržitelnější. Díky Rohlik Pointům navíc společnost může rozšiřovat své pole působnost po celé ČR.

Rohlík vyzývá zákazníky či místní samosprávu, aby posílali podněty

Na e-mailovou adresu rohlikpoint@rohlik.cz mohou lidé posílat podněty na otevření dalších Rohlik Pointů. Společnost všechny projde a vezme je v potaz při plánování dalších míst, kde Rohlik Pointy otevře.

[1]*Kontakty společnosti z období 2014 až do současnosti skrze poptávkový formulář při vstupu na Rohlik.cz