Prohlášení uskupení My, co tady žijeme k dosavadnímu vyjednávání o koalici v Praze 1

Praha 15. října 2022 (PROTEXT) – Průběžně vyhodnocujeme povolební dění na naší městské části a také postřehy z dosavadních vyjednávání, která vedeme napříč politickým spektrem.

Prioritou je sestavení stabilní a funkční koalice na celé volební období, která bude založena na odbornosti jednotlivých členů, na vzájemné důvěře a shodě na základních programových bodech.

Nikoho z jednání nevylučujeme a jsme připraveni zasednout ke koaličnímu stolu se všemi subjekty, se kterými budeme sdílet podobné hodnoty.

Chceme pokračovat v rozdělané práci a jsme připraveni ke kompromisu při hledání programových průniků.

Během uplynulého volebního období před koalicí stála spousta výzev. Bylo akutní stabilizovat radnici i Nemocnici Na Františku. Zvládli jsme i obě krize – období pandemie COVID i příliv uprchlíků z okupovaných území Ukrajiny.

Máme velkou pokoru a odpovědnost vůči zaměstnancům naší radnice, škol, střediska sociálních služeb i Nemocnice Na Františku, kde se dosluhující koalici podařilo nastavit skvělou pracovní atmosféru.

Současně je před námi mnoho rozpracovaných projektů, které je nutné dokončit (alkoturismus, sdílené koloběžky, parkování, tranzitní doprava, další revitalizace veřejného prostoru atp.)

Kontakty:

Petr Hejma: 602 106 107

Petr Burgr: 601 029 728