Pečení a vaření v plném proudu. Objevte trendy v kuchyni

Pečení se stává oblíbenou činností. Venku už není takové teplo, takže doma vyplňujeme volný čas. Přece jen pečené dobroty chutnají víc na podzim a v zimě než v parném létě. A to nezmiňujeme blížící se Vánoce. Jaké jsou trendy v kuchyni?

Pečení a vaření – mandlová mouka

Nejen pořady o vaření zpopularizovaly tvorbu v kuchyni. Jídlo se stává tématem našich životů i proto, že se jedná o životní styl. Lidé se více zajímají o potraviny, udržují zdraví i kondici ve skvělé formě. Proto vítají, když ne zcela zdravé či jinak dráždící potraviny mají alternativy. Například ve sféře různých diet. Jsou nejen redukční, ale třeba i bezlepkové. Někomu klasická bílá mouka ubírá energii. Proto je skvělá třeba mandlová mouka, ta dokonce dodává energii. Vyrábí se mletím blanšírovaných mandlí na jemný prášek, je ideální pro zdravé a bezlepkové pečení. Navíc zde přetrvávají benefity mandlí. Můžete si z ní připravit koláče, buchty, palačinky i omelety a pozor, na rozdíl od tradiční mouky může být konzumována i syrová. Obsahuje skrze mandle hořčík, fosfor, zinek, vitamín E, mangan, riboflavin i nenasycené mastné kyseliny.

Pečení a vaření – skvělý marcipán

Velmi trendy je marcipán. Nejen jeho specifická chuť láká. Jistě obdivujete ty skvostné dorty, které jsou jako „živé“. Opravdoví cukrářští umělci umí věrně napodobit ovoce i kabelku. A ještě jejich výtvor chutná. Marcipán je skvělý pro potahování dortů i modelování menších tvarů. Hmotu lze obarvovat všemi druhy potravinářských barev, strouhat a ochucovat jím těsta. A zkusili jste jej použít v ovocných knedlících? Místo pecky v meruňce nebo švestce vyplníte kuličkou marcipánu. Je to lahoda. Další nezbytností v kuchyni je čokoládová poleva. Ovšem musí být kvalitní, srovnatelná s klasickou čokoládou. Nezbytností jsou i dózy na potraviny, protože i doplňky zútulňují vaše gastronomické království.