Jak se nosí zásnubní a snubní prsten

Blíží se to. Prstýnek už máte u sebe, chystáte se svou lásku požádat o ruku. Teď je ten správný čas ujasnit si, na jaké ruce se nosí zásnubní prsten. A co pak s tím snubním?

Víte, jak se nosí zásnubní a snubní prsteny? Dává se na pravou, nebo na levou ruku? A na který prst ho nasadit? To jsou otázky, nad kterými přemýšlí spousta lidí. Přece jste si nemysleli, že v tom jste sami… Muži nežádají svou nejmilovanější ženu o ruku každý den. Zásnuby i svatební den jsou jednou za život. Tak si pojďme společně připomenout pravidla nošení prstenů z lásky.

Z lásky. Od srdce…

Možná už ho máte v kapse a rychle si kontrolujete, na kterou ruku zásnubní prsten nasadíte. Nebudeme vás dál napínat. Na levou, na tu blíž k srdci. Tam totiž tento prsten z lásky neodmyslitelně patří už od nepaměti. A třeba budete mít štěstí a vaše polovička vám tu správnou ruku samou nedočkavostí rovnou nastaví. Na vás už bude jen zvolit, na který prst zásnubní prsten navléknete…

V tom také nemusíte hledat žádné záludnosti. Zásnubní prsten patří na prsteníček. Proč zrovna tam? K tomu se váže více vysvětlení. Vyberte si, které je vám nejbližší…

V antickém Římě se domnívali, že čtvrtý prst levé ruky je spojený tenkým nervem se srdcem. Pokud na tento prst prstenem zatlačíme, láska snoubenky bude jistá.
Indiáni zase přiřazovali každý prst k jedné důležité osobě v našem životě. Prsteníček patřil životnímu partnerovi.
Křesťané v 6. století si také mysleli, že je prsteníček spojený žilkou k srdci. Prsten z lásky by měl být proto na něm.

A teď si vyměňte prstýnky…

Na jaké ruce se nosí zásnubní prsten před svatbou, už víte. Kam se dává snubní prsten? Ruka blíže k srdci je už přece obsazená… Ale ne. Snubní prstýnek patří na prsteníček levé ruky stejně jako zásnubní při žádosti o ruku.

Kam se dává zásnubní prsten po svatbě? Žena má tři možnosti:

1. Nechá si ho na prostředníčku levé ruky nad snubním prstýnkem. Například prsteny z ateliéru Bisaku jsou na to přizpůsobené a vytváří dokonalé kombinace.

2. Přesune ho na jiný prst levé ruky, nejčastěji na prostředníček.

3. Zásnubní prstýnek bude nosit na prsteníčku pravé ruky.

Nakonec přece záleží jen na vás, kam si tyhle nejdůležitější šperky vašeho života nasadíte. Nejdůležitější je, že jsou z pravé lásky. A že s vámi zůstanou na celý život… Tak vybírejte pečlivě.

www.bisaku.cz